De juiste afwerking kiezen voor buiten

Tips & Trends 10 octobre 2019

Wat is de meest geschikte afwerking voor mijn buitenproject met Belgische blauwe hardsteen?

Belgische blauwe hardsteen is een natuurlijk materiaal dat zich buiten helemaal in zijn nopjes voelt. Van welke vormen, uitsnijdingen of maten u ook droomt, met deze steen is alles mogelijk. Hij is bovendien verkrijgbaar in een uitgebreide waaier van kleuren en afwerkingen.

Soms is het moeilijk om te kiezen uit zoveel mogelijkheden. Hier geven we enkele tips om u te helpen een afwerking te kiezen die bij uw project voor buiten past.

Met deze tips willen we het u gemakkelijker maken. Elegant, tijdloos en veelzijdig: Belgische blauwe hardsteen past in de meeste toepassingen. Laat uw verbeelding dus de vrije loop en durf ook verder te kijken dan wat we hier voorstellen 😉

Tegels

Terras en tuinpad

Aanbevolen afwerkingen: alle afwerkingen voor buitentoepassingen

Al onze afwerkingen voor buiten zijn geschikt voor uw terras, tuinpad of oprit. Er zijn verschillende formaten en steenverbanden mogelijk. Houd bij uw keuze rekening met het gewenste effect, maar ook met uw budget.

Onze tip: voorzie een dikte van 3 cm voor niet-berijdbare zones (terras) en 5 cm voor berijdbare zones (oprit, trottoir).

02 - Pierre Bleue Belge - escalier

Buitentrap

Aanbevolen afwerkingen: Agripa, Gebouchardeerd, Gefrijnd, Gevlamd, Sabbiato Grijs of Blauw, Spuntato en Gesclypeerd

Om valpartijen te vermijden op regenachtige dagen of bij sneeuwval, moet u de afwerking van uw buitentrap zorgvuldig overwegen. Afwerkingen met textuur zijn van nature antislip. Als u toch een andere afwerking verkiest, volstaat het enkele elegante antislipstroken in de steen te laten beitelen.

Onze tip: een hoogteverschil in een tuin kan een voordeel zijn. Met een trap van Belgische blauwe hardsteen geeft u uw groene ruimte extra perspectief.

01 - Pierre Bleue Belge - Piscine - Soignies Clair

Zwembad

Aanbevolen afwerkingen: Agripa, Gefrijnd, Gevlamd, Gebouchardeerd, Sabbiato, Spuntato en Oude Frijnslag

Aan deze plek voor ontspanning en plezier waken deze antislipafwerkingen met textuur over de veiligheid van groot en klein rond het zwembad.

Onze tip: hebt u graag wat schaduw aan het zwembad? Denk dan aan een parasolvoet van Belgische blauwe hardsteen. Stevig en praktisch op winderige dagen! Een steenbewerker kan er precies de vorm aan geven die u wenst.

01 Pierre Bleue Belge - facade - clivoDECOR

Gevel – Bekleding en plinten

Aanbevolen afwerkingen: alle afwerkingen voor buitentoepassingen

De gevel is het visitekaartje van uw woning. Een bekleding of gevelplint van Belgische blauwe hardsteen geeft hem meteen veel persoonlijkheid. De afwerkingen Geslepen, Natura en Gevlamd zijn hiervoor erg populair, omdat ze elegant aansluiten op andere materialen.

Ook onze clivoDECOR-plaatjes zijn een mogelijkheid. Ze weerkaatsen het licht en doen uw gebouw letterlijk schitteren. Ze zijn bijzonder geschikt voor hedendaagse bouwtechnieken en worden geplaatst zonder voegen. Ze kunnen zelfs op isolatiemateriaal worden gelijmd.

Onze tip: als u uw gevel bepleistert, moet u zeker een gevelplint in Belgische blauwe hardsteen voorzien. Die beschermt uw woning tegen vocht.

Voor uw interieurprojecten

Onze afwerkingen en texturen