De juiste afwerking kiezen voor binnen

Tips & Trends 10 octobre 2019

Wat is de meest geschikte afwerking voor mijn interieurproject met Belgische blauwe hardsteen?

Belgische blauwe hardsteen is verkrijgbaar in een uitgebreide waaier van kleuren en afwerkingen. Soms is het moeilijk om te kiezen uit zoveel mogelijkheden. Hier geven we enkele tips om u te helpen een afwerking te kiezen die bij uw project past.

Met deze tips willen we het u gemakkelijker maken. Elegant, tijdloos en veelzijdig: Belgische blauwe hardsteen past in de meeste toepassingen. Laat uw verbeelding dus de vrije loop en durf ook verder te kijken dan wat we hier voorstellen 😉

Afwerking : Sabbiato Blauw

Tegels voor binnen

U verandert niet elke dag van vloerbekleding. Denk er dus goed over na! Elke ruimte is anders en stelt andere eisen.

Onze tip: voorzie ook plinten in Belgische blauwe hardsteen. Ze zijn de perfecte schakel tussen de vloer en de muur, die meteen ook beschermd is tegen vocht en stoten. Stem de plint af op de vloer voor een mooie finishing touch.

Hal

Aanbevolen afwerkingen: Natura Blauw of Licht, Sabbiato Grijs of Blauw, Gevlamd

De hal is bij uitstek een plek met veel passage. Deze afwerkingen zijn dan ook erg krasvast, d.w.z. bestand tegen naaldhakken, koffers, deuren die open en dicht gaan enz. Maar geen paniek! Wees niet bang voor kleine krassen, ze geven uw Belgische blauwe hardsteen uiteindelijk zijn patina en charme.

Onze tip: uw hal moet niet alleen functioneel zijn, maar ook een goede eerste en laatste indruk maken op bezoekers. In enkele seconden tijd moet u de persoonlijkheid van uw woning overbrengen. Wilt u echt een geweldige indruk maken? Dan zijn de lichte afwerkingen ongetwijfeld de beste keuze. Ze geven uw gasten een grote entree.

Keuken

Aanbevolen afwerkingen: Conception, Patinato en Soignies Donker

Uw keuken bruist van activiteit van ‘s morgen tot ‘s avonds. Ze moet gebruiksvriendelijk zijn en gemakkelijk te onderhouden. Wij raden geborstelde afwerkingen aan, omdat die veel beter bestand zijn tegen zuur (citroen, cola, wijn, azijn enz.) en tegen slijtage door dagelijks gebruik. Bovendien zijn vetvlekken gemakkelijker te verwijderen.

Onze tip: Belgische blauwe hardsteen pas niet alleen perfect bij tal van materialen, zoals hout, glas en beton, maar schikt zich van nature ook naar alle keukenstijlen: rustiek, design, vintage, eigentijds enz.

 

Badkamer

Aanbevolen afwerkingen: Conception, Patinato en Soignies Donker

Wij raden geborstelde afwerkingen aan, omdat die veel beter bestand zijn tegen zuur en tegen slijtage door dagelijks gebruik. Bovendien zijn vetvlekken gemakkelijker te verwijderen. Omdat blauwe hardsteen een kalksteen is, mag u uiteraard geen ontkalkingsmiddelen of zuren gebruiken.

Onze tip: hebt u een kleine badkamer? Kies dan voor kleine formaten om de ruimte groter te doen lijken.

 

Woon- en slaapkamers

Aanbevolen afwerkingen: alle afwerkingen voor binnentoepassingen

Al onze afwerkingen voor binnen zijn geschikt voor woon- en slaapkamers. U richt uw interieur helemaal naar eigen wens en volgens uw stijl in, of dat nu met de evenwichtige gezoete afwerking is of met de karaktervolle Conception-tegels, waarin de gulle aard van natuursteen duidelijk aanwezig is.

Onze tip: het formaat van de tegels en het legpatroon zijn belangrijk om het volume van de ruimte zo goed mogelijk te laten uitkomen. In een kleine ruimte plaatst u rechthoekige tegels het best in de lengte van de ruimte, zodat deze langer lijkt.

01 Pierre Bleue Belge - Escalier - Adouci Bleu

Binnentrap

Aanbevolen afwerkingen (lichte kleur): Natura Blauw of Licht, Sabbiato Grijs of Blauw, Gevlamd

Aanbevolen afwerking (donkere kleur): Donker gezoet, Patinato en Conception

Lichte afwerkingen zijn van nature minder glad. Als u toch een donkerdere afwerking verkiest, volstaat het enkele elegante antislipstroken in de steen te laten beitelen.

Onze tip: een massieve trap in Belgische blauwe hardsteen is een decoratief element op zich voor uw woning. Meer moet dat niet zijn!

Pierre Bleue Belge - Cuisine - Conception 2

Keuken - Werkblad

Aanbevolen afwerkingen: Conception, Patinato, Gezoet, Geslepen, Ruw gezaagd, Natura

Wij raden geborstelde afwerkingen aan (Conception en Patinato), omdat die veel beter bestand zijn tegen zuur (citroen, cola, wijn, azijn enz.) en tegen slijtage door dagelijks gebruik. Bovendien zijn vetvlekken gemakkelijker te verwijderen. Andere afwerkingen (Gezoet Donker of Blauw, Geslepen, Ruw gezaagd, Natura Blauw of Licht enz.) zijn ook mogelijk, maar dan raden wij aan ze te behandelen.

Onze tip: geef uw keuken een eigen cachet met een in de massa gesneden gootsteen en maak het geheel helemaal af met een mooi buffet in Belgische blauwe hardsteen. Zo zijn meteen ook uw muren beschermd!

Belgische Blauwe Hardsteen - Badkamer - Vloertegels - Natuursteen tegels Ruw Gezaagd

Badkamer - Wastafel, muurbekleding, douchebak

Aanbevolen afwerkingen: Conception, Patinato, Gezoet, Geslepen, Ruw gezaagd, Natura

Wij raden geborstelde afwerkingen aan (Conception en Patinato). Andere afwerkingen (Gezoet Donker of Blauw, Geslepen, Ruw gezaagd, Natura Blauw of Licht enz.) zijn ook mogelijk, maar dan raden wij aan ze te behandelen. Omdat blauwe hardsteen een kalksteen is, mag u uiteraard geen ontkalkingsmiddelen of zuren gebruiken.

Onze tip: de muren van uw douche kunnen worden uitgevoerd in een stuk, zonder voegen. Dat is onderhoudsvriendelijk en hygiënisch, met minder risico op lekken. Voor dit maatwerk kunt u bij een steenbewerker terecht.

Voor uw buitenprojecten

Onze afwerkingen en texturen