Belgische blauwe hardsteen, een ecologische keuze

In het licht van de huidige uitdagingen op het vlak van klimaat en samenleving is Belgische blauwe hardsteen een onbetwistbare referentie in ecologisch bouwen.

Tegels

Kiezen voor Belgische blauwe hardsteen is kiezen voor een 100% natuurlijke, enorm sterke, lokale steen die niet verontreinigt en lang meegaat. De ontginnings-, bewerkings-, afwerkings- en transporttechnieken hebben slechts een beperkte impact op mens en milieu.

Natuurlijk en gezond

Blauwe hardsteen hoeft alleen op maat te worden gesneden en afgewerkt. Verdere productieprocedés zijn overbodig. Belgische blauwe hardsteen is biologisch inert en vrijwel niet poreus. Hij is dan ook niet-allergeen en niet-radioactief. Hij bevat geen schadelijke stoffen zoals formaldehyde of andere vluchtige organische stoffen (VOS). Hij is dus geschikt voor alle woonruimten, met respect voor uw gezin.

Meerdere lange levens

Blauwe hardsteen is al eeuwenlang een van de beste bouwmaterialen. Hij is bestand tegen vorst, luchtverontreiniging, regen en zilte zeewind. Zijn levensduur is uitzonderlijk lang. Belgische blauwe hardsteen is herbruikbaar en recycleerbaar. Het volstaat hem te reinigen, opnieuw te polijsten of op maat te snijden om hem een tweede leven te geven in nieuwe bouw- of renovatieprojecten. Als dat geen optie is, kan hij nog altijd worden verwerkt tot brugsteen.

Belgische Blauwe Hardsteen - Gevel - Muurtegels - Spuntato

Lokaal product

Blauwe hardsteen is ‘van bij ons’ en past dus in een korte keten met een beperkte impact op het milieu en een lage CO2-uitstoot.

U ziet het: wij zijn begaan met het milieu. Ons bedrijf heeft uit eigen beweging een ambitieus beleid uitgestippeld om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

 

Positieve ecobalans

In 2007 deden we een levenscyclusanalyse (LCA) voor de Patrimonium-plavei, een van onze exclusieve producten, volgens de milieumanagementnorm ISO 14040. De milieueffecten van het product werden onderzocht om de balans op te maken van de in- en uitgaande stromen (o.a. materialen, energie) in elke fase van de productie: ontginning, transport en plaatsing. De ecobalans van onze productie is positief.