Gekloven breukstenen

Belgische blauwe steen - gekloven breukstenen - Pierre Bleue Belge
Belgische blauwe steen - gekloven breukstenen - Pierre Bleue Belge 4 Belgische blauwe steen - gekloven breukstenen - Pierre Bleue Belge 2 Belgische blauwe steen - gekloven breukstenen - Pierre Bleue Belge 3

BOUWSTEEN OF STEEN VOOR MUURBEKLEDINGEN

De donkergrijze gekloven breuksteen wordt gebruikt in de bouw of voor muurbekledingen. Hij heeft twee zeer gestructureerde, ruwe parallelle zijkanten. Het onregelmatige reliëf is een resultaat van het kloven, namelijk van het opensplijten van het arduin. Belgische blauwsteen toont zich hier in een massieve, zeer ruwe vorm, als een klein rechthoekig blokje.

Binnen worden gekloven breukstenen gebruikt als muurbekleding, om de muren van allerhande woningen mooi aan te kleden.

Buiten worden ze gebruikt voor de constructie of bekleding van gevelmuren, muurtjes en pilasters. Als gevelplinten beschermen ze de muren tegen vocht en vuil. In tuinen en parken ziet u gekloven breukstenen in gemetselde muren die bijvoorbeeld de rand van de tuin aangeven, maar u kunt ze ook tegenkomen als vloerbekleding.

Met een muur van gekloven breukstenen creëert u een warme, beschermende sfeer die zowel thuishoort in moderne als traditionele woningen. Gekloven breukstenen geven reliëf aan de inrichting van uw huis en leveren contrasterende effecten op, bijvoorbeeld wanneer u deze steen combineert met geschilderde of bepleisterde muren.

Liefhebbers van een authentieke look kunnen met een muur van gekloven breuksteen het gevoel van een massieve muur oproepen, die herinnert aan een traditionele muur in natuurlijke blauwsteen.

De fraaie en edele Belgische blauwe hardsteen beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten. Niet alleen is hij grenzeloos duurzaam en vraagt hij geen enkel onderhoud, hij veroudert bovendien in schoonheid

Gebruikelijke toepassingen

Wandbekleding binnen
Wandbekleding buiten

  • Gevel : gevelbekleding, gevelplinten of plint
  • Tuin : muren, scheidingsmuurtjes en kolommen te bouwen of te bekleden
  • Wandbekleding binnen

Oppervlak

• Bovenzijde en onderzijde: gekloven
• 4 randen: gezaagd

Onderhoud

Geen onderhoud nodig

Afmetingen

HoogteStaartlengteLengte
5 cm8/10 cmHet merendeel in 40 cm. Formaat vrije lengtes (tussen 20 en 40 cm) moet op de bestelbon vermeld worden.
6 cm8/10 cm
8 cm8/10 cm
10 cm8/10 cm

Voor specifieke projecten zijn andere formaten en diktes op maat verkrijgbaar.

Onze tip

Bij het leggen van de steen is het belangrijk om telkens verschillende karakteristieken van gekloven breuksteen in de verf te zetten en zo het reliëf te accentueren.

GEEF VORM AAN UW PROJECT MET BELGISCHE BLAUWE HARDSTEEN

Wandbekleding binnen en buiten

Rechthoekig blokje

Afwerking : Gekloven

Massieve en ruwe vorm