Blindegeleidestroken

Wegen

Met een gladde of gebouchardeerde, gestructureerde of gekloofde afwerking zijn plaveien en tegels in Belgische blauwe hardsteen een uitstekend natuurlijk en ecologisch alternatief voor een betonnen wegdek. Belgische blauwe hardsteen biedt enorm veel mogelijkheden voor de aanleg van straten, trottoirs, trappen, boordstenen, goten, boomrandbanden enz. Uw openbare ruimtes zullen de tand des tijds weerstaan en tegelijkertijd een mooi patina krijgen, voor een esthetisch en duurzaam resultaat.

Pierre Bleue Belge - stroken Belgische blauwe hardsteen (1)

Pleinen

Een dialoog op gang brengen tussen wijken, inspelen op een gewaagd design vol bochten en hoogteverschillen, een stadsruimte herinrichten… Alles is mogelijk met Belgische blauwe hardsteen. Heel wat prestigieuze plekken trokken de kaart van de Belgische blauwe hardsteen: het Rogierplein in Brussel, het Place de l’Opéra in Luik, het Place d’Armes in Valenciennes, het Stationsplein in Maastricht, het Place Carnot in Lyon, het plein voor de Kathedraal van Chartres… Het zijn slechts enkele voorbeelden.

Belgische blauwe hardsteen - Tuin - Vloertegels

Parken en tuinen

Openbare parken en tuinen nodigen midden in de stad uit tot rust en ontspanning. Omdat hij past in zowel originele als functionele ontwerpen op maat, is de Belgische blauwe hardsteen de perfecte partner voor alle projecten, van de meest traditionele tot de meest moderne. Belgische blauwe hardsteen is slipvrij, stevig en onderhoudsvriendelijk, waardoor hij in groene ruimten een welkome gast is. Hij leeft er in harmonie met de natuur en het water.

Belgische blauwe hardsteen - Stadsmeubilair - banken - natuursteen

Stadsmeubilair

Stadsmeubilair schept een band tussen de inwoners en hun stad. Monumenten en fonteinen, fietsstallingen en busstations, banken, palen, bloembakken… Alles kan op maat gemaakt worden, want het is Belgische blauwe hardsteen. Deze duurzame steen van lokale afkomst is een onvermijdelijke keuze in elk modern, milieuvriendelijk stadsproject.

pavé patrimoine

Geef vorm aan uw project

Patrimonium Kassei – klassieke formaat

Meer info

Renovatie- of bouwproject? Doe inspiratie op...

Meer info
Pierre Bleue Belge - Pavé Patrimoine (FR - St Etienne Cite du Design) 2