Tegels

Terrassen en toegangen

Duizenden jaren geologie… De kracht van de aarde zit samengebundeld in de tegels en plaveien van uw terras of balkon. Belgische blauwe hardsteen is schok- en vuilbestendig en vergt weinig onderhoud. Hij is dus een goede keuze voor paden, parkings, opritten en trottoirs. U bent tegelijkertijd zeker van onovertroffen kwaliteit, want Belgische blauwe hardsteen is slipvrij en bestand tegen de tand des tijds. Ook in de vorm van boordstenen houdt hij zich aan zijn belofte om jarenlang mee te gaan.

Foto : Christian Devallée

Belgische Blauwe Hardsteen - Zwembad - Tegels dalles de soignies licht aspect

Waterpartijen en zwembaden

Belgische blauwe hardsteen komt uit de aarde, maar houdt ook van water. Hij geeft waterpartijen, vijvers, fonteinen en watervallen een erg natuurlijk effect. Tussen het blauwe wateroppervlak en de grijze steen komt een spel van kleuren en materialen op gang, in een rustgevend geheel. Aan de rand van het zwembad scheppen de afwisseling tussen gladde en slipvrije oppervlakken, tussen klassieke en moderne randen, en de harmonieuze combinatie van Belgische blauwe hardsteen met andere materialen een luxueus, comfortabel en geruststellend kader. De chloorbestendige Belgische blauwe hardsteen zet alle elementen rond het water feilloos in scène.

Foto : Christian Devallée

Belgische Blauwe Hardsteen - Trap - Treden - Natuursteen

Trappen

Een hoogteverschil in een tuin is op het eerste gezicht een nadeel, maar kan in een oogwenk tot troef worden omgetoverd. Een trap van Belgische blauwe hardsteen geeft uw groene ruimte extra perspectief. Kies voor een massieve trap of bekleed de treden en stootborden.

Ook voor de trap naar de voordeur heeft Belgische blauwe hardsteen heel wat te bieden. Hij is niet alleen mooi van nature, maar geeft uw bezoekers vaste voet aan de grond met zijn slipvrije oppervlak

Belgische blauwe steen kassei - Natuursteen verouderde stroken Pierre Bleue Belge 5

Muren en muurtjes

Als massief blok of in blokstenen kan Belgische blauwe hardsteen ook gewoon decoratief zijn. Het volstaat er een bakstenen of betonnen muur mee te bekleden. Zitten er hellingen in uw terrein? Denk dan aan Belgische blauwe hardsteen voor de steunmuren. Als blok of korstplaat maakt hij uw muur al even stevig als mooi. Verleng de levensduur van uw muren door ze te bekleden met Belgische blauwe hardsteen, een kolossale bondgenoot tegen de wispelturige weergoden.

10 - Pierre Bleue Belge - luminaire exterieur

Maar ook...

Geef een extra natuurlijke toets met bloembakken, banken, lampen, decoratieve elementen of parasolvoeten van Belgische blauwe hardsteen.

Tuinmeubels zijn niet zomaar accessoires, maar onmisbare elementen in de aankleding van uw groene ruimte. Wedden dat u een tafel of bank van Belgische blauwe hardsteen ook gewoon erg praktisch vindt? U mag ze in de winter immers gewoon buiten laten staan.

Belgische Blauwe Hardsteen - Afwerking Korstplaat - Natuursteen tuin

De korstplaat

De korstplaat is erg gestructureerd en onregelmatig, waardoor hij er natuurlijk en ruw uitziet. Deze afwerking brengt wat woeste natuur binnen in de tuin. De donkergrijze tot zwarte korstplaat wordt gebruikt voor steunmuren, bloembakken, de afbakening van waterpartijen, tuinpaden, fonteinen enz.

pavé patrimoine

Geef vorm aan uw project

Patrimonium Kassei – klassieke formaat

Meer info

Renovatie- of bouwproject? Doe inspiratie op...

Meer info
05 - Pierre Bleue Belge - Terrasse - Soignies Clair 2