Patrimonium Kassei – klassieke formaat

pavé patrimoine
Tegels blauwe steen - Het museum van Fromelles - Belgische blauwe hardsteen Belgische blauwe hardsteen - Kassei 0 Pose - Pavé Patrimoine 2

VEROUDERDE KASSEIEN IN BELGISCHE BLAUWSTEEN

De Patrimonium Kassei, in een elegant grijsblauw, is van Belgische blauwe hardsteen en getrommeld, alsof hij al jarenlang meegaat… De verouderde uitstraling wordt versterkt door de lichtjes afgeschilferde tegelranden en hoeken.

De Patrimonium Kassei is dé plavei in natuursteen voor buiteninrichtingen. Hij leent zich uitstekend voor tuinpaadjes, terrassen, zwembadranden of opritten. Deze kassei biedt elke woning een toegevoegde waarde en is vlot in te passen in elke tuin. De Patrimonium Plavei weerstaat probleemloos de tand des tijds en wordt dan ook gebruikt in publieke ruimtes, bijvoorbeeld voor trottoirs, esplanades, pleinen en parken. Hij is perfect voor zones met druk verkeer.

Zijn verouderde look rijmt zowel met klassieke als hedendaagse constructies. De elegante steen vloeit mooi samen met elke bouwstijl en zorgt voor een authentieke toets.

Zijn vierkante of rechthoekige vorm maakt talloze steenverbanden mogelijk: afwisselende of doorlopende voegen, een diagonale plaatsing… De patronen bieden eindeloos veel mogelijkheden.

Belgische blauwsteen, synoniem voor kwaliteit

De Patrimonium Kassei is bestand tegen vorst, chloor, strooizout en verontreiniging. Deze plavei is dankzij zijn erg compacte structuur slijt- en stootvast. Hij is niet poreus en weerstaat alle weersomstandigheden.

Patrimonium Kasseien zijn vooral buiten erg onderhoudsvriendelijk: de regen en de zon doen al het werk.

Kasseien in natuurlijke blauwsteen

Waarom zijn kasseien in natuurlijk arduin een optimale keuze?

Voor uw bouw-of renovatieproject wilt u alleen de beste, duurzame en solide materialen. Met de kasseien in Belgische blauwe hardsteen haalt u een lokaal product in huis, 100% natuurlijk en geproduceerd in milieuvriendelijke omstandigheden. De Patrimonium Plavei is een uitstekend natuurlijk en ecologisch alternatief voor betonnen kasseien. Meer weten over de levenscyclus van de Patrimonium Kassei.

Ons Patrimonium-assortiment bestaat uit kasseien, stroken (rechthoekig formaat, lang en smal), boordstenen en palissadestenen. De boordstenen en palissadestenen passen van nature bij de kasseien en zijn uitermate geschikt om een zone af te bakenen of om plaveien te schoren. Deze elementen zijn de final touch om uw terras of oprit helemaal af te maken.

Gebruikelijke toepassingen

De Patrimonium-plavei wordt vooral buiten toegepast :

  • Terrassen, paden, trottoirs, zwembadranden, opritten…
  • Openbare sector : esplanades, openbare pleinen, voetpaden, enz.

Oppervlak

De grijsblauwe Patrimonium-plavei heeft aan de 6 zijden een verouderde afwerking. De plaveiranden en -hoeken zijn licht afgeschilferd. Het oppervlak kan zaagsporen vertonen.

Plaatsingswijze

Patrimonium-plaveien en -stroken zijn zelfblokkerend. Ze zijn dus snel en gemakkelijk te plaatsen, zonder voegen of mortel op gestabiliseerd zand. Het is aanbevolen om bij de plaatsing de mooiste kant van de plavei te kiezen. Als afsluiting van uw bestrating met plaveien kiest u het best voor een boord in Belgische blauwe hardsteen. De verouderde Patrimonium-boordsteen is daarvoor bijzonder geschikt.

Afmetingen

Patrimonium Kasseien – klassieke formaat :

FormaatDikte
22 x 11 cm3 cm
5 cm
20 x 20 cm3 cm
5 cm
15 x 15 cm3 cm
5 cm

Dikte 3 cm: terrassen, paden, voetgangerszones, niet-berijdbare wegen.
Dikte 5 cm: opritten, trottoirs, berijdbare zones.

De Patrimonium Plavei bestaat ook in een lang en smal formaat: de strook. Meer informatie

Voor specifieke projecten zijn andere formaten en diktes op maat verkrijgbaar.

IN EEN NOTENDOP

 

  • Grijsblauwe, verouderde afwerking
  • Toepassingen: vloer – binnen en buiten
  • Veelzijdige designmogelijkheden
  • Snelle, gemakkelijke plaatsing
  • Onderhoudsvrij
  • Bestand tegen vorst, chloor, zout en verontreiniging