Troeven van de Belgische blauwe hardsteen

09 Pierre Bleue Belge - Sol - Sabbiato Bleu

Een steen met meerdere gezichten

Omdat er zoveel afwerkingen mogelijk zijn, past Belgische blauwe hardsteen in enorm veel toepassingen en projecten op maat. De waaier van kleuren en afwerkingsmogelijkheden is erg breed. Laat uw verbeelding de vrije loop!

Een steen die bij alle bouwstijlen en materialen past

Belgische blauwe hardsteen voelt zich thuis in elke bouwstijl en past bij alle materialen. Dus ook in uw project heeft hij vast en zeker een plaats.

Pierre Bleue Belge - (BE - Bruxelles Galleries de la Reine)

Een uitzonderlijk sterke steen

Belgische blauwe hardsteen is massief, compact en weinig poreus. Hij is met andere woorden bestand tegen druk en slijtage. Hij weerstaat agressieve factoren zoals verontreiniging, vorst, chloor, regen en wind, zelfs zilte zeewind. Hij blijft u jarenlang trouw.

Een gezonde steen

Belgische blauwe hardsteen is natuurlijk. Hij is biologisch inert, niet-allergeen, niet-radioactief en vuurvast. U kunt hem dus gerust gebruiken in alle ruimten van uw woning.

Een steen met patina

In tegenstelling tot de imitaties krijgt de authentieke Belgische blauwe hardsteen een mooi patina naarmate hij veroudert. Met de tijd wint hij aan prestige, zowel in strakke designs als in charmante klassieke omgevingen.

20 Pierre Bleue Belge - facade - Spuntato

Een milieuvriendelijke steen

Kiezen voor Belgische blauwe hardsteen is kiezen voor een 100% natuurlijke, lokale steen die niet verontreinigt. De ontginnings-, bewerkings-, afwerkings- en transporttechnieken hebben slechts een beperkte impact op mens en milieu.

Een steen voor elk klimaat

In tegenstelling tot minder kwaliteitsvolle, exotische stenen is Belgische blauwe hardsteen bestand tegen elk klimaat, ongeacht de weersomstandigheden. U kunt hem dus zowel binnen als buiten gebruiken.

Een onderhoudsvriendelijke steen

U zult aangenaam verrast zijn door zijn comfortabel gebruiksgemak. Omdat de steen weinig poreus en erg hard is, is hij bijzonder goed bestand tegen vlekken en verontreiniging. Buiten heeft hij helemaal geen onderhoud nodig. Binnen volstaan enkele eenvoudige trucjes.