Achter de schermen van ons Patrimonium-assortiment

Nieuws & Reportages 2 février 2020
Pavé Patrimoine

Ons Patrimonium-assortiment, dat zijn elegante, grijsblauwe schakeringen, producten met licht afgeschilferde randen en hoeken, en een verouderde uitstraling … Alsof ze er al jarenlang liggen. Maar hoe produceren we de Patrimonium-plaveien, -stroken, -boordstenen en -palissadestenen?

Welkom in onze werkplaats, het kloppend hart van de ontwerpketen van ons Patrimonium-assortiment!

Eerst en vooral

Alles begint met een ruw gezaagde plaat blauwe hardsteen. Eerst zagen we de plaat in de lengte en vervolgens in de breedte om het formaat van het gewenste product te verkrijgen: tegels, stroken, boordstenen of palissadestenen.

Patrimonium plaveien - natuursteen - Pierre Bleue Belge (2)

Naar de tank

Voor Patrimonium-plaveien, bijvoorbeeld, gaan de ruw gezaagde plaveien naar een grote tank die gevuld is met water en keien van Belgische porfier.

Trillingen

De plaveien en keien botsen tegen elkaar in een trillende trommel. Omdat de porfierkeien harder zijn dan de blauwe hardsteen, krijgen de plaveien zo een verouderde uitstraling. De randen schilferen lichtjes af omdat de plaveien ook onderling tegen elkaar botsen. Na 20 minuten hebben de plaveien een verouderd, gepatineerd oppervlak.

Patrimonium plaveien - natuursteen - Pierre Bleue Belge (7)

Zorgvuldige selectie

De plaveien worden zorgvuldig geselecteerd volgens onze strenge criteria, om onberispelijke kwaliteit te garanderen. Tijdens het hele productie- en verwerkingsproces van de steen waakt het menselijk oog erover dat stukken van ontoereikende kwaliteit eruit gehaald worden.

En klaar!

De producten van ons Patrimonium-assortiment worden op pallets verpakt. Klaar om bij u te worden geleverd en geplaatst!

Zowel de privé- als de openbare sector gebruikt ons Patrimonium-assortiment graag voor lanen, terrassen, trottoirs, pleinen, esplanades enz.

Patrimonium plaveien - natuursteen - Pierre Bleue Belge (10)