Patrimonium-plaveien en -boordstenen

pavé patrimoine
16 Pavé Patrimoine 0 Pose - Pavé Patrimoine 2 01 Pavé Patrimoine

De elegante, grijsblauwe Patrimonium-plavei is een verouderde plavei met licht afgeschilferde randen, die met de tijd een mooi patina krijgt. De plaveien passen naadloos in zowel klassieke als hedendaagse projecten voor binnen en buiten.

De Patrimonium-plavei is dankzij zijn erg compacte structuur slijt- en stootvast en niet poreus. Dit materiaal is vooral buiten erg onderhoudsvriendelijk: de regen en de zon doen al het werk.

Bij de Patrimonium-plaveien horen bijpassende boordstenen om een zone af te bakenen of om terras- en andere tegels te schoren. De Patrimonium-boordstenen passen ook uitstekend bij de Dalles de Soignies Licht.

Patrimonium-plaveien en -boordstenen kunnen zaagsporen vertonen en bijzondere uiterlijke kenmerken die eigen zijn aan blauwe hardsteen (fossielen, zwarte en witte vlekken, splijtvlakken). Die bijzonderheden hebben geen enkele invloed op de technische eigenschappen van de steen.

Gebruikelijke toepassingen

De Patrimonium-plavei wordt vooral buiten toegepast: paden, trottoirs, terrassen, zwembadranden, opritten, openbare pleinen, esplanades enz.

Patrimonium-plaveien zijn zelfblokkerend. Ze zijn dus snel en gemakkelijk te plaatsen, zonder voegen of mortel op gestabiliseerd zand. Het is aanbevolen om bij de plaatsing de mooiste kant van de plavei te kiezen. Als afsluiting van uw bestrating met plaveien kiest u het best voor een boord in Belgische blauwe hardsteen. De verouderde Patrimonium-boordsteen is daarvoor bijzonder geschikt.

Afmetingen

Patrimonium-plaveien

FormaatDikte
22 x 11 cm3 cm
5 cm
20 x 20 cm3 cm
5 cm
15 x 15 cm3 cm
5 cm

Patrimonium-boordstenen

FormaatDikte
100 x 20 cm5 cm
100 x 25 cm5 cm

Dikte 3 cm: terrassen, paden, voetgangerszones, niet-berijdbare wegen.

Dikte 5 cm: opritten, trottoirs, berijdbare zones.

In een notendop

 

  • Grijsblauwe, verouderde plaveien
  • Toepassingen: vloer – binnen en buiten
  • Veelzijdige designmogelijkheden
  • Snelle, gemakkelijke plaatsing
  • Onderhoudsvrij
  • Bestand tegen vorst, chloor, zout en verontreiniging