Uw interieur: kleurtrends 2020

Nieuws 9 February 2020

Elk jaar kijken we welke kleurtrends de wereld van het design, de binnenhuisarchitectuur, de kunst en de mode zullen beïnvloeden.

Rijke en natuurlijke kleuren: we zoomen in op twee kleurtrends voor 2020 die perfect bij de Belgische blauwe hardsteen passen.

Classic Blue, een kleur die in elk interieur zijn plek vindt

De Pantone-kleur van het jaar is Classic Blue, een donkerblauwe tint die doet denken aan de hemel bij valavond. Classic Blue wekt kalmte en vertrouwen op, met een gevoel van vrede en rust. Een standvastig, tijdloos blauw dat gemakkelijk te combineren valt in alle ruimten van een woning, zowel in de keuken en de eetkamer als in de badkamer. Deze kleur zorgt gegarandeerd voor een elegante toets, vooral als we een ‘total look’ vermijden.

Dalles de Soignies Donker Aspect

Classic Blue past heel goed bij natuurlijke materialen zoals hout of blauwe hardsteen.

In deze elegant en tijdloos ingerichte keuken wordt de tint Classic Blue naadloos gecombineerd met de Dalles de Soignies Donker van de vloer. Deze diepzwarte tegels van Belgische blauwe hardsteen passen uitstekend bij het nachtblauw van de keukenmeubels, die de ruimte een streepje kleur geven. Het werkblad van de volledig uitgeruste keuken is ook van Belgische blauwe hardsteen gemaakt, eveneens met een donkere afwerking: Conception.

Terracotta blijft ook in 2020 een belangrijke kleur, verbonden aan de natuur en de materie

Nu we steeds meer teruggrijpen naar plantaardige en ambachtelijke materialen, treedt terracotta in 2020 weer op de voorgrond.  De kleur van ‘gebakken aarde’ neemt ons mee op reis, en verwarmt en verrast onze interieurs. Ze nodigt ons uit om terug te keren naar ongekunstelde basiskleuren en -materialen. Terracotta is eigenlijk een verzameling van schakeringen, een waaier van oker en rauwe sienna tot het rood van tomette-tegeltjes, van beige tot lichtroze.

Deze kleur is gemakkelijker te combineren dan rood en valt dan ook moeiteloos te integreren in een woonkamer of keuken.

09 Pierre Bleue Belge - Sol - Sabbiato Bleu

In deze woonkamer zorgen een terracotta muur en een vloerbekleding van Belgische blauwe hardsteen voor een warme sfeer. De natuurstenen vloer doet de warme tint van de muur mooi uitkomen. De afwerking Sabbiato Blauw heeft een lichte, gezandstraalde structuur. Het oppervlak is enigszins ruw.

Anderzijds past Terracotta ook heel goed bij krachtige, zonnige kleuren. Hier peppen enkele felgele toetsen de hele ruimte op.

Afwerking : Sabbiato Blauw

Belgische blauwe hardsteen is gemakkelijk te combineren met de nieuwste kleurtrends. Al naargelang de afwerking ziet hij er heel anders uit, zodat hij in alle soorten decoratieprojecten past. Dit tijdloze materiaal blijft u in de loop van de jaren trouw, in alle mogelijk interieurstijlen.

Belgische Blauwe hardsteen...