Mijn zwembad met Belgische blauwe hardsteen

Tips & Trends 4 juin 2020

Hebt u zin in wat verfrissing, nu het mooie weer en de zomerse warmte eraan komen? Krijgt uw idee om een zwembad te plaatsen steeds concreter vorm? U hoeft zelfs geen grote tuin te hebben. Of u nu een overloopzwembad of een klassiek rond of rechthoekig zwembad in gedachten hebt, er is een oplossing voor elke ruimte.

Met Belgische blauwe hardsteen kiest u trouwens voor een esthetische afwerking, maar ook voor comfort en absolute veiligheid. Dankzij de talrijke slipvrije opties, biedt dit materiaal de nodige veiligheid voor uw zwembad. Blauwe hardsteen is verkrijgbaar in de vorm van randen, tegels en trappen, maar is ook geschikt voor de binnenbekleding van uw zwembad.

Hier geven we enkele ideeën en tips om uw toekomstige investering beter voor te bereiden.

Overloopzwembad

Een zwembad met overloop aan een of meerdere randen lijkt eindeloos wanneer u erin zwemt. Vooral als u het geluk hebt van een landschap met een exclusief uitzicht te genieten, heeft dat geweldige optische effect een esthetische meerwaarde. Het water dat over de randen heen stroomt, lijkt de wanden van het zwembad uit te wissen, waardoor het veel groter lijkt. De natte blauwe hardsteen van de overloop vormt bovendien een mooi contrast met de andere, droge vloertegels. Het resultaat is een rustgevend spel van grijze en blauwe schakeringen. En als u goed luistert, hoort u het water zachtjes klotsen, zodat uw overloopzwembad meteen ook dienstdoet als fontein.

 

Foto’s > Afwerking van de randen en de overloopmuur: Geschuurd • Afwerking van de vloertegels: Gezaagd
Overloopzwembad Belgische blauwe hardsteen

Spiegelzwembad

Ook op vlak terrein is een overloopzwembad een optie. In een ‘spiegelzwembad’ komt het water aan alle randen gelijk met de grond. Het water stroomt bijna ongemerkt en gelijkmatig weg over de hele zwembadomtrek. Het zwembad gaat helemaal op in het landschap, met een gegarandeerd elegant effect. Net als bij een overloopzwembad vormt de donkere, natte blauwe hardsteen van de randen een mooi contrast met de droge vloertegels.

 

Foto’s > Afwerking van de randen: Geschuurd • Afwerking van de vloertegels: Gezaagd
Spiegelzwembad Belgische blauwe hardsteen

Langwerpig zwembad

Een langwerpig zwembad is geschikt voor elk type terrein en is gemakkelijk te plaatsen in smalle ruimtes. De sobere, strakke lijnen geven uw tuin een extra vleugje modern design. De kracht van eenvoud! In dezelfde lijn en speciaal voor de sportievelingen zijn ook zwemgangen tegenwoordig erg in trek. Ze zijn minder diep en smaller, speciaal voor de echte zwemfanaten.

 

Foto links > Afwerking van de randen: Gebouchardeerd • Vloer: Patrimonium-plaveien
Foto rechts > Afwerking van de randen: Gevlamd • Afwerking van de vloertegels: Gezaagd

Rond zwembad

Ronde vormen zijn warm en hartelijk, en ideaal voor een speelse inrichting. Zwembaden met een ovale of vrije vorm of met afgeronde hoeken zorgen voor een klassieke, authentieke look. Blauwe hardsteen is gemakkelijk op maat te snijden in de gewenste vorm. Van welke vormen of maten u ook droomt, met deze steen is alles mogelijk.

 

Foto > Afwerking van de randen: Geschuurd met antislipranden in gebouchardeerde afwerking • Vloer: Patrimonium-plaveien
rond zwembad Belgische blauwe hardsteen

Intiem zwembad

Een eigen plek, ver van nieuwsgierige blikken en van de drukte van het huis, is dat niet de ultieme luxe? In de meest onverwachte hoek kan een zwembad opduiken, verscholen in het groen.

 

Foto > Afwerking van de vloertegels: Korstplaat
rond zwembad Belgische blauwe hardsteen 2

Nog enkele laatste tips:

  • Kies antislipafwerkingen of afwerkingen met textuur voor de zwembadranden en -tegels om valpartijen te vermijden.
  • Erg donkere kleuren zijn te vermijden, want die kunnen heet worden in de zon.
  • Denk ook aan de verlichting wanneer u uw zwembad plant. Die kunt u discreet inwerken onder platen blauwe hardsteen. Zo ziet uw zwembad er ‘s avonds sprookjesachtig uit en kunt u ook na zonsondergang een verfrissende duik nemen 😉

Mijn zwembad met Belgische blauwe hardsteen