Binnentegels met een originele vorm

– REPORTAGE –

Op een boogscheut van het beroemde station van Luik-Guillemins vinden we Silversquare, een nieuwe coworkingspace die op een oppervlakte van 3280 m² verschillende werkruimtes aanbiedt: open space, gedeelde werkplekken, vaste privébureaus en vergaderzalen.

Binnentegels Ruw Gezaagd - Pierre Bleue Belge - Vloertegels Belgische Blauwe steen - Silversquare (7)

Net zoals voor al haar coworkingspaces gaf Silversquare carte blanche aan een lokale kunstenaar. Voor dit project was het Jean-Paul Lespagnard, de beroemde Luikse designer en ambassadeur van de Belgische mode in Parijs, die de nieuwe vestiging in het “Paradis Express”-gebouw mocht ontwerpen en uitwerken.

Lespagnard, wiens bijnaam “de Luikse reiziger” luidt, putte inspiratie uit zijn reizen om een buitengewone werkruimte te creëren, met een unieke sfeer en in zorgvuldig geselecteerde kleuren en materialen. Die rijke, creatief aangeklede omgeving stimuleert de gebruikers bij hun networking en bij het ontwikkelen van innovatieve concepten.

In de hal worden we meteen ondergedompeld in de sfeer die hier heerst. Het meubilair, het tapijt en de kleurrijke decoratie die de designer heeft uitgekozen, combineren prachtig met de Belgische blauwe steen die hier als vloerbedekking dient, en wel in een ongewone vorm.

De vloertegels werden immers in een driehoekig formaat gezaagd, wat perfect aansluit bij de unieke stijl van de kunstenaar. Het arduin kreeg een afwerking van het type Ruw Gezaagd.

Belgische blauwe hardsteen is een tijdloze natuursteen die alle binnen- en buitenprojecten, ongeacht de stijl, een karaktervolle toets meegeeft.

Blauwsteen komt zowel traditioneel als modern voor de dag en is daarom bij uitstek geschikt voor talloze composities, vormen en kleurschakeringen. Voor uw binnentegels hebt u de keuze uit meerdere formaten en steenverbanden.

Binnentegels Ruw Gezaagd - Pierre Bleue Belge - Vloertegels Belgische Blauwe steen - Silversquare (11)

EEN LOKAAL PROJECT

Tchantchès, een figuur uit de Luikse folklore, is een van de blikvangers in de inkomhal. Een lokaal personage op lokale natuursteen, dat alles bedacht door een lokale kunstenaar … Geef toe, lokaler kan haast niet!

Een coworkingspace brengt onvermijdelijk heel wat passage met zich mee. Belgische blauwe steen is niet alleen mooi maar ook duurzaam en is daarom de perfecte keuze voor druk belopen openbare en professionele ruimtes. Dankzij zijn enorm compacte structuur is hij druk-, slijt- en schokvast. Een uitmuntende natuursteen voor plaatsen met veel passage …

station van Luik-Guillemins - Belgische blauwe hardsteen

VERWIJZING NAAR HET STATION

Jean-Paul Lespagnard herinnert zich maar al te goed hoe vaak hij als kind in het koude station van Luik op de trein stond te wachten. Hij besloot SQ Guillemins niet alleen op te vatten als een coworkingspace, maar ook als een plek waar pendelaars comfortabel de tijd kunnen doden. De vloer van SQ Guillemins, uitgevoerd in Belgische blauwe hardsteen, is een fijne knipoog naar het station met zijn 20 000 m² arduin.

We kunnen wel stellen dat Belgisch arduin in Luik alomtegenwoordig is!

Binnentegels Ruw Gezaagd - Pierre Bleue Belge - Vloertegels Belgische Blauwe steen - Silversquare (9)

Focus Afwerking

Dankzij de afwerking Ruw Gezaagd verschijnt Belgische blauwsteen in een eenvoudige, gezaagde vorm. De tegels hebben een lichtgrijze kleur met accenten in verschillende tinten, die kriskras over het oppervlak verspreid zijn. Bovendien is de Ruw Gezaagd makkelijk in onderhoud …

Plaats : Esplanade Simone Veil – Luik – Belgïe

Interieurdesign : Jean-Paul Lespagnard

Bouwheer  : Marbrerie Vanderlinden-Holemans