Modern gevel in Belgische blauwe steen

Modelprojecten & Trends 8 mai 2022

Een moderne look voor de gevel in Belgische blauwe steen van dit nieuwe appartementsgebouw in Oudenaarde…

 

Reportage –

Belgische Blauwe steen - Pierre Bleue Belge - Gevel steenstrip clivdecor (12)

Dankzij de grote raampartijen genieten de bewoners van de appartementen ten volle van het natuurlijke licht en het zicht over de Schelde, terwijl ze tegelijkertijd een zekere intimiteit behouden dankzij de scheidingsmuren met steenstrips clivoDECOR in Belgisch arduin. In deze scheidingsmuren werden minimalistische langwerpige openingen aangebracht zodat de bewoners naar buiten kunnen kijken zonder zelf gezien te worden en de lichtstrepen mooi naar binnen vallen.

Het regelmatige, grafische effect van de scheidingsmuren en de openingen geeft de gevel van het gebouw, vanuit esthetisch oogpunt, extra karakter en een uitgesproken moderne look.

Belgische Blauwe steen - Pierre Bleue Belge - Gevel steenstrip clivdecor (9)

Steenstrips clivodecor

De steenstrips clivoDECOR worden zonder voegen op de muren geplaatst. Ze hebben een donkergrijze kleur en een gekloven, schitterend oppervlak. Zo fonkelt de blauwe steen in de zon. Het zeer gestructureerde, ruwe oppervlak verleent de gevel van het gebouw extra reliëf.

Belgische Blauwe steen - Pierre Bleue Belge - Gevel steenstrip clivdecor (10)

Afwerking Sabbiato Grijs

De gevelbekleding wordt aangevuld door de muurtegels in Belgische blauwe hardsteen, met de afwerking Sabbiato Grijs, die werd aangebracht op de kolommen en omlijstingen. Deze lichtgrijze, uitgesproken moderne afwerking heeft een gezandstraald, ietwat ruw oppervlak. Sabbiato Grijs gaat uitstekend samen met de gekloven afwerking van de steenstrips clivoDECOR.

Belgische Blauwe steen - Pierre Bleue Belge - Gevel steenstrip clivdecor (11)

Hout en Blauwe steen

De combinatie van twee natuurlijke materialen zoals Belgische blauwe hardsteen en hout is steevast een schot in de roos. De complementaire kleuren en texturen resulteren in harmonieuze, smaakvolle projecten.

Belgische Blauwe steen - Pierre Bleue Belge - Gevel steenstrip clivdecor (2)

Plaats : Oudenaarde – Belgïe

Architect : DnA Architecten Ingenieurs – Oudenaarde

Bouwheer  : Wyckaert Bouwonderneming