Onze afwerkingen: Korstplaat

Korstplaat - Pierre Bleue Belge - Belgische Blauwe Hardsteen
De lichtgrijze tot zwarte korstplaat is de buitenzijde van een steenblok in zijn natuurlijkste vorm. Het variabele, gestructureerde reliëf komt overeen met de natuurlijke oppervlakken die de verschillende steenbanken van de vindplaats van elkaar scheiden. Door het reliëf is korstplaat slipvrij. Sommige stukken kunnen boorsporen vertonen, ten gevolge van de ontginningstechnieken. De korstplaat is de bovenzijde, terwijl de onderzijde gezaagd is. De randen zijn gezaagd of zijn ook korstplaat, als deze niet op maat gesneden is.

Gebruikelijke toepassingen

Wandbekleding binnen
Vloer- en wandbekleding buiten

De even groot gezaagde korstplaten zijn erg decoratief als gevelbekleding of gevelplint. Hun donkergrijze tot zwarte kleur en hun uitgesproken natuurlijke reliëf vormen een mooi contrast met andere gevelelementen zoals ramen en metalen structuren.

De korstplaten brengen wat woeste natuur binnen in de tuin.
 

  • Tuinen, parken en stedenbouwkundige projecten: steunmuren, muurtjes, boordstenen, Japanse paden, bloembakken, waterpartijen enz.
  • Wandbekleding binnen, gevelbekleding en gevelplinten (even groot gezaagde korstplaten)
  • Allerhande monumenten…

Afmetingen

Maximumformaat: 250 x 130 cm
Erg variabele dikte door de ruwe structuur: van +/- 6 tot 15 cm.

Van nature zijn de afmetingen van korstplaten willekeurig. Het is moeilijk om exacte maten te verkrijgen, vooral in grote formaten.
 

OPMERKING

Buiten heeft korstplaat de neiging om met de tijd wat te ver-bleken. De korstplaat komt uit een natuurlijke bedding. Het is mogelijk na plaatsing en verloop van tijd dat er schilfers loskomen van het oppervlak, zonder dat de duurzaamheid van het product in het gedrang komt.