Wandellust

Nieuws 5 mai 2020

– Inspiratie voor de tuin –

In een tuin nodigen paden uit tot wandelen. Ze verruimen de blik en bieden onverwachte invalshoeken. Ze zijn niet zomaar een detail, maar even belangrijk voor de inrichting van uw tuin als pakweg het terras.

Belgische blauwe hardsteen is geschikt voor elk type tuin. Dit materiaal vormt van nature een harmonieus geheel met allerhande planten.

Hier geven we 15 ideeën voor tuinpaden in Belgische blauwe hardsteen. Laat u inspireren, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Belgische blauwe hardsteen is een natuurlijk materiaal en verandert daarom van gedaante in de loop van de dag, afhankelijk van de lichtinval. De brede waaier van schakeringen en afwerkingen past naadloos in elke tuin. Er zijn ook heel wat verschillende formaten en steenverbanden mogelijk. Houd bij uw keuze rekening met het gewenste effect, en het gebruik, maar ook met uw budget.

Blauwe hardsteen is eindeloos duurzaam en wordt met de tijd steeds mooier. Hij krijgt vooral een prachtig patina, terwijl regen en zonneschijn de meeste vlekken doen verdwijnen.

– Tip –

Houd altijd de maat van 68 cm in gedachten wanneer u twee stenen in een gazon plaatst. Volgens de Japanse traditie is dat de ideale afstand tussen twee stenen tegels, voor een natuurlijk, vlotte tred.

Belgische blauwe hardsteen tuinpad (14)

Belgische blauwe hardsteen is een natuurlijk, plaatselijk product dat op maat van uw projecten en wensen gesneden kan worden. Doe daarvoor het best een beroep op een professional. Een tuinarchitect of tuinaannemer kan u begeleiden bij de inrichting van uw tuin. Als u een bijzonder stuk wenst, kunt u advies inwinnen bij een gespecialiseerde steenbewerker.