Patrimonium Kassei – klassieke formaat

pavé patrimoine
Tegels blauwe steen - Het museum van Fromelles - Belgische blauwe hardsteen Belgische blauwe hardsteen - Kassei 0 Pose - Pavé Patrimoine 2

Ons Patrimonium-assortiment, dat zijn elegante, grijsblauwe schakeringen, producten met licht afgeschilferde randen en hoeken, en een verouderde uitstraling … Alsof ze er al jarenlang liggen. De producten van ons Patrimonium-assortiment passen naadloos in zowel klassieke als hedendaagse projecten voor binnen en buiten.

Ons Patrimonium assortiment bestaat uit  plaveien, stroken, boordstenen en palissaden. Bij de Patrimonium-plaveien of -stroken horen bijpassende boordstenen om een zone af te bakenen of om terras- en andere tegels te schoren. De Patrimonium-boordstenen passen ook uitstekend bij de Dalles de Soignies Licht.

Kwaliteit

De Patrimonium assortiment is dankzij zijn erg compacte structuur slijt- en stootvast en niet poreus. Dit materiaal is vooral buiten erg onderhoudsvriendelijk: de regen en de zon doen al het werk.

 

Gebruikelijke toepassingen

De Patrimonium-plavei wordt vooral buiten toegepast :

  • Terrassen, paden, trottoirs, zwembadranden, opritten…
  • Openbare sector : esplanades, openbare pleinen, voetpaden, enz.

Plaatsingswijze

Patrimonium-plaveien en -stroken zijn zelfblokkerend. Ze zijn dus snel en gemakkelijk te plaatsen, zonder voegen of mortel op gestabiliseerd zand. Het is aanbevolen om bij de plaatsing de mooiste kant van de plavei te kiezen. Als afsluiting van uw bestrating met plaveien kiest u het best voor een boord in Belgische blauwe hardsteen. De verouderde Patrimonium-boordsteen is daarvoor bijzonder geschikt.

 

Resistentie

Belgische Blauwe hardsteen is vorstbestendig, bestand tegen chloor, strooizout, vervuiling en biedt een uitstekende drukvastheid.

 

Patrimonium-assortiment kan zaagsporen vertonen en bijzondere uiterlijke kenmerken die eigen zijn aan blauwe hardsteen (fossielen, zwarte en witte vlekken, splijtvlakken). Die bijzonderheden hebben geen enkele invloed op de technische eigenschappen van de steen.

Afmetingen

Patrimonium Kasseien
Klassieke formaat

FormaatDikte
22 x 11 cm3 cm
5 cm
20 x 20 cm3 cm
5 cm
15 x 15 cm3 cm
5 cm

Dikte 3 cm: terrassen, paden, voetgangerszones, niet-berijdbare wegen.
Dikte 5 cm: opritten, trottoirs, berijdbare zones.

Les Pavés Patrimoine existent aussi dans un format long et étroit : le format longrine. Plus d’infos…

IN EEN NOTENDOP

 

  • Grijsblauwe, verouderde afwerking
  • Toepassingen: vloer – binnen en buiten
  • Veelzijdige designmogelijkheden
  • Snelle, gemakkelijke plaatsing
  • Onderhoudsvrij
  • Bestand tegen vorst, chloor, zout en verontreiniging