Huizenblok van de Leopoldskazerne

Modelprojecten 26 January 2020

Het stedenbouwkundige renovatieproject voor het huizenblok van de Leopoldskazerne in Bergen omvat privégebouwen bestemd voor woningen, diensten, kantoren en horeca, evenals parkeergelegenheid en gemeenschappelijke privétuinen. Deze nieuwe openbare ruimte verbindt de site met het Justitiepaleis, het Théâtre du Manège en het historische monument van de Tour Valenciennoise, om zo een nieuw centrum te creëren in Bergen.

Voor alle buitenruimten is eenzelfde vloerbekleding gekozen, namelijk Belgische blauwe hardsteen met een mengeling van stroken in twee afwerkingen: Ruw gezaagd en Gekloven.

Verder zijn er kantstroken om de tien meter en meerdere trappen uit Belgische blauwe hardsteen (ruw gezaagde afwerking) die de hoogteverschillen met de trottoirs benadrukken, evenals blindegeleidestroken.

Plaats : Bergen – België
Architectuur  : Matador
Bouwheer : Himmos N.V.