Startpagina | Hulpbronnen | Actualiteit | Contact | Sitemap
De steen Realisaties Het netwerk Professionelen Het bedrijf
Steen in het huis
Steen in de tuin
Steen in gebouwen
Steen in de stad
Steen in het erfgoed
Steen in de kunst
FR | NL | UK
Een steen op maat van
uw verbeelding
TRAPPEN
ZWART GEZOET
Landschapsinrichting Tuin
1/5
Privéwoning. Renovatie. Philippeville. België.
Realisatie: Philippe Renac,
tuinarchitect - Plant Consult

De tuin ligt midden in een met vijvers bezaaid stukje natuur op het platteland...
Opdat hij niet zou vloeken met de sfeer die deze ongerepte omgeving uitademt, moest hij er als het ware mee versmelten. Een delicaat zoeken naar evenwicht waarbij men veel minder vrijheid had dan je zou denken, wilde men aan de plek een eigen sfeer geven zonder aan die van de omgeving te raken. Het werd een intimistische dialoog tussen water, planten en stenen, tussen wat de natuur hier bracht en wat de mens koos om de natuur niet al te zeer te storen...
In dit project wordt de steen op verschillende manieren gebruikt, zowel in onbewerkte als in afgewerkte vorm. Zo werkten we onder andere met recuperatietegels, tweedehands boordstenen, korstplaat en breukstenen.
Deze diversiteit, in combinatie met hout, water en planten, versterkt het natuurlijke karakter van de steen en geeft het geheel een poëtische charme.


Getuigenis
Philippe Renac. Architect.
"Op een plek zoals deze passen enkel natuurlijke materialen"
Blauwe hardsteen gebruiken lag voor de hand omdat het een natuurlijk materiaal uit de regio is, maar ook omdat er verschillende uitvoeringen van bestaan, waarmee je kan gaan spelen. Daar kwam natuurlijk hout bij en verder een groot aantal planten, waaronder waterplanten voor in de vijvers. We speelden ook met de hoogteverschillen, zetten ze in de verf met blauwe hardsteen. Het materiaal brengt rust en harmonie op deze plek die op lijkt te gaan in de omgevende natuur.
   

Afwerking
afwerking_gezaagd Gezaagd
De afwerking ruw gezaagd wordt gekenmerkt...
   
Afwerking
afwerking_korstplaat Korstplaat
Korstplaat is donkergrijs tot zwart van...
   
© 2007 PIERRE BLEUE BELGE