Startpagina | | Actualiteit | Contact | Sitemap
Documentatiecentrum | Woordenlijst | Onze brochures | Veelgestelde vragen | Wettelijke vermeldingen
De steen Realisaties Het netwerk Professionelen Het bedrijf
FR | NL | UK
Een steen op maat van
uw verbeelding
MUURBEKLEDING
GEZAAGD
Onthaal > Hulpbronnen > Veelgestelde vragen > Plaasting van Belgische Blauwe Hardsteen
Plaasting van Belgische Blauwe Hardsteen
 
Ik zou graag een werkvlak in Belgische Blauwe Hardsteen in mijn keuken installeren. Is dat aan te raden?
Jazeker. U hebt de keuze uit de volgende matte afwerkingen: gezaagd, blauw geslepen, Natura licht, Natura blauw, blauw gezoet, gevlamd, Conception. Als u de oorspronkelijke kleur van deze afwerkingen wenst te bewaren, raden we aan het oppervlak te behandelen met een goed oliewerend product. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u meer informatie wenst over deze producten.
U kunt de steen eveneens beschermen met een beetje plantaardige olie (olijfolie) of met een oplossing van lijnolie en terpentijn (1/4 - 3/4). Vergeet de overtollige olie niet te verwijderen met een doek. Dit zal ervoor zorgen dat het oppervlak droog en niet-kleverig aanvoelt en dat de afwerking donkerder wordt. Als u een zuur product op de steen hebt gemorst, dient u dit reinigen met een in olie gedrenkt doek om de aangetaste plaats te voeden.


Wat is de minimum aanbevolen dikte bij het gebruik van blauwe hardsteen voor buitenbevloeringen?
3 cm : Voor terrassen, gangpaden, voetgangerszones, autovrije zones;
5 cm : Voor garage-inritten, trottoirs of plaatsen waartoe sporadisch voertuigen toegang hebben;
8 cm : Voor wegen die regelmatig gebruikt worden door voertuigen, marktpleinen, plaatsen voor de laad- en losmanoeuvres van bestelwagens en voor hulpdiensten.


Hoe voorkomen dat er grijze sporen op de tegels te zien zijn na het opvoegen?
Gebruik na het opvoegen een vochtige borstel om alle cementsluier te verwijderen. Als u niet alles volledig weg krijgt, gebruik dan een zeer verdunde zuuroplossing (test eerst uit alvorens het hele oppervlak te behandelen). Opgelet: gebruik geen zuur op een glanzende afwerking. Die zou daardoor immers mat kunnen worden.

Hoe blauwe hardsteen integreren in de gevel?
Het voorzien van een gevelbekleding in Belgische Blauwe Hardsteen kan worden gerealiseerd met behulp van cement of lijm in geval van kleine elementen (bv. plinten), of via een systeem van roestvrijstalen verankeringen voor elementen van minimum 3 cm dik.

Algemeen
Onderhoud van Belgische Blauwe Hardsteen
Plaasting van Belgische Blauwe Hardsteen
© 2007 PIERRE BLEUE BELGE