Startpagina | Hulpbronnen | Actualiteit | Contact | Sitemap
De steen Realisaties Het netwerk Professionelen Het bedrijf
Steen in het huis
Steen in de tuin
Steen in gebouwen
Steen in de stad
Steen in het erfgoed
Steen in de kunst
FR | NL | UK
Een steen op maat van
uw verbeelding
WERKVLAK
ZWART GEZOET
Commercial Parijs Kantoren
1/6
Renovatie. Kantoorgebouw.
8, rue de la Ville l’Evêque. Parijs.
Architect: De heer Oudart - kabinet Wilmotte
Steenhouwer. Paris Marbre SARL

Belgische Blauwe Hardsteen of hoe u een gevel een monumentaal voorkomen geeft.

Het nr. 8, rue de la Ville l´Evêque in Parijs was een verouderd kantoorgebouw. Het werd in de jaren 60 gebouwd en vooral zijn betonnen gevel liet qua elegantie heel wat te wensen over.

De eigenaar wenste het dan ook grondig te renoveren. Er werden verschillende doelstellingen bepaald: de creatie van het binnenpatio, de uitbreiding van de kantoorruimte en vooral de vernieuwing van de gevel.

Op initiatief van architect Oudart werd de gevel met blauwe hardsteen gerenoveerd.

Elegantie in verscheidenheid.
Dhr. Oudart:
“Het was de bedoeling om de inkom duidelijk zichtbaar te maken en te beklemtonen met een aparte muur die iets van de gevel losstaat. Een soort vlottende muur. Hoewel het gebouw hoger is dan de aanpalende gebouwen, heb ik het gebouwenblok een soort schaal en uniformiteit willen verlenen. Daarom stopt deze muur in blauwe hardsteen op dezelfde hoogte als de gebouwen ernaast.”

Een steen met een rijk gamma aan verwerkingsmogelijkheden
Dhr. Oudart:
“We hebben verschillende stenen gebruikt en een licht effect met horizontale stroken willen realiseren. De rest van het gebouw is in gegroefd graniet omdat we ook met een lichte grijze steen wilden werken. Dankzij zijn horizontale spitsing bood de Belgische Blauwe Hardsteen ons een grote verwerkingsdiversiteit.”

Een steen die tussen de talrijke concurrenten werd gekozen
Dhr. Oudart:
“Het is altijd moeilijk om een steen te kiezen want het kabinet moet met veel verschillende meningen rekening houden. Maar na meerdere proeven en tests werd uiteindelijk voor de Belgische Blauwe Hardsteen gekozen. We waren zeer tevreden met het resultaat en er waren geen problemen bij de uitvoering.”


Getuigenis
De heer Oudart. Architect.
"Zoals alle mensen uit het Noorden in dit milieu, kennen we de kwaliteiten en de diversiteit van de Belgische Blauwe Hardsteen en houden we er veel van."      

Afwerking
afwerking_gefrijnd Gefrijnd
Bij de afwerking gefrijnd vertoont...
   
© 2007 PIERRE BLEUE BELGE