Startpagina | | Actualiteit | Contact | Sitemap
Documentatiecentrum | Woordenlijst | Onze brochures | Veelgestelde vragen | Wettelijke vermeldingen
De steen Realisaties Het netwerk Professionelen Het bedrijf
FR | NL | UK
Een steen op maat van
uw verbeelding
TUINBOORDSTENEN
ISBLOEMEN
Onthaal > Hulpbronnen > Veelgestelde vragen > Onderhoud van Belgische Blauwe Hardsteen
Onderhoud van Belgische Blauwe Hardsteen
 
Hoe kan ik vetvlekken van mijn terras verwijderen?
Op lange termijn verdwijnen vetvlekken vanzelf onder invloed van de zon en de regen. Dat kan echter enkele weken tot enkele maanden in beslag nemen naargelang de aard van het vet en de hoeveelheid. Als u sneller resultaat wenst, gebruik dan water met twee lepels ammoniak of een goed schoonmaakmiddel.

Op de tegels in blauwe hardsteen in mijn woning staan een aantal krasjes. Wat kan ik doen om deze te verwijderen?
Lichte oppervlakkige krasjes zijn veelal te wijten aan het verschuiven van meubilair. Dergelijke krasjes zijn normaal en zullen met het verstrijken van de jaren het tegelwerk een mooie patina geven. Om de steen te voeden en de lichte krasjes te vervagen, kunt u uw tegels in Belgische Blauwe Hardsteen behandelen met een neutrale zeep (type Marseillezeep) verdund in water. U verkrijgt opnieuw een glanzend effect met behulp van boenwas en een boenmachine met een geschikte pad (schijf). U kunt een dergelijke machine huren en het werk zelf doen of u kunt ook beroep doen op een aannemer.

Mijn terras is betegeld met ‘Vieux Soignies’ tegels. Na enkele jaren is de kleur wat lichter geworden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de tegels weer hun donkerdere kleur en satijnachtige glans terugkrijgen?
De gesatineerde afwerking van het tegeloppervlak is aangetast door de regen (licht zure ph). Om het oorspronkelijke uitzicht van de tegels terug te krijgen, kunt u een boenmachine gebruiken voorzien van een bruin pad (type scotchbrite) met water. U kunt een dergelijke machine huren en het werk zelf doen of u kunt beroep doen op een aannemer.

Kunt u me een onderhoudsproduct aanraden voor deurdorpels en venstertabletten in Belgische Blauwe Hardsteen?
U kunt de steen onderhouden door deze van tijd tot tijd te voeden met een beetje neutrale zeep (type Marseillezeep).

Hoe kan ik lijmresten op Belgische Blauwe Hardsteen verwijderen?
U kunt hiervoor een beetje waspoeder gebruiken. Voor grote oppervlakken bestaan er gespecialiseerde producten. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over deze producten.

Ik zou graag mijn oude, door regen (zure ph) aangetaste blauwe hardsteen renoveren (tegelwerk, venstertabletten, enz.). Wat moet ik daarvoor doen?
U kunt de hulp inroepen van steenhouwers of gespecialiseerde bedrijven om de steen af te slijpen zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Algemeen
Onderhoud van Belgische Blauwe Hardsteen
Plaasting van Belgische Blauwe Hardsteen
© 2007 PIERRE BLEUE BELGE