Informatiebrief 13bis
                       
JUNI 2009
 
  Resultaten van de wedstrijd :
Belgische Blauwe Hardsteen in de tuin

   


Wedstrijd : "Belgische Blauwe Hardsteen in de tuin" : na vele uren deliberatie heeft de jury de knoop doorgehakt...

Deze week heeft de analyse plaatsgevonden van de dossiers die ingediend werden in het kader van de wedstrijd "Belgische Blauwe Hardsteen in de tuin". De 4 koppige jury, bestaande uit Cristina Marchi (kunsthistorica, gespecialiseerd op het gebied van steen en tuinen), Dominique Guerrier Dubarle (landbouwkundig ingenieur-raadgevend landschaparchitecte) en twee vertegenwoordigers van de Carrières de la Pierre Bleue Belge, waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de ingediende dossiers.

De moeilijke keuze van de winnaar gebeurde via een evaluatierooster aan de hand van de volgende criteria: originaliteit, uitvoerbaarheid, kwaliteit en landschappelijk belang van de projecten. De wedstrijd is gewonnen door Marie met een ontwerp voor haar huisje in Floreffe, op een hellend terrein: een pad van de garage naar de voordeur in de vorm van een trap.

De treden zijn beplant en de stootborden zijn uitgevoerd in blauwe steen. Elke trede is gemarkeerd door een centraal cirkelvormig element uit blauwe steen. Bovenaan de trap leidt een pad in breuksteen geplaatst in onregelmatig verband in het gazon naar de voordeur.

Wij werden bekoord door de originaliteit en de landschappelijke kwaliteit van het ontwerp.

Zoals dus afgesproken, krijgt Marie een duwtje in de rug (voor 3000 euro Belgische Blauwe Hardsteen) om haar tuin aan te leggen.

Wij danken alle andere deelnemers oprecht voor hun motivatie en voor de tijd die ze in hun project hebben gestoken.

Volgend jaar voorzien wij een wedstrijd in dezelfde geest, maar met als onderwerp "binnenhuisinrichting". Wij houden u vast en zeker op de hoogte en laten u ook weten hoe de werken bij Marie opschieten.

   
 


Suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen
via e-mail : news@pierrebleuebelge.be

Wenst u de informatiebrief niet meer te ontvangen, click hier: Ontschrijven

Als u er niet in slaagt deze informatiebrief behoorlijk te lezen,
raadpleeg die dan hier

 
   


Les Carrières de la Pierre Bleue Belge SA
Chemin des Carrières, 1 - 7063 Neufvilles
www.pierrebleuebelge.be


Tel. +32 (0)67 / 34 68 00
Fax: +32 (0)67 / 34 68 01 news@pierrebleuebelge.be