Informatiebrief nr 5
Juni 2007
 
 

Opendeurdag van 12 mei
Nieuwe reclamecampagne voor les Carrières de la Pierre Bleue Belge
Resultaten van de wedstrijd
Heraanleg in blauwe hardsteen van de speelplaats van het IPES te Doornik

   
Opendeurdag van 12 mei

In het kader van de Europese dagen van de winningsindustrie van de International Mineral Association (de IMA) en de open dag van de UN.I.S. (Union des Industriels de Soignies) hebben we op zaterdag 12 mei de deuren van onze vestiging van Clypot te Neufvilles opengezet. Niettegenstaande het grillige weer konden we toch ongeveer 400 bezoekers verwelkomen, hoofdzakelijk afkomstig uit de streek van Soignies.

Deze manifestatie werd opgeluisterd door de aanwezigheid van Marie Arena, Minister-President van de Franse Gemeenschap en Vorming van het Waalse Gewest, de heer Marc de Saint Moulin, gedeputeerde-burgemeester van Soignies en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders die de inwijding van onze nieuwe zaageenheid bijwoonden. Deze beschikt onder andere over een schijf met een diameter van 3,50 meter die per uur tot 20 m² Blauwe Hardsteen kan zagen op een diepte van 1,40 m.

Met deze nieuwe uitrusting kunnen we een belangrijk deel van de kleine blokken die tot nu toe niet gezaagd konden worden in onze grote zaagframes, "armures" genoemd, toch gebruiken. Wij willen immers verder stappen zetten in de richting van een duurzame ontwikkeling door zonder verspilling al onze steengroeven zo goed mogelijk benutten.


                                                                                                                      up

Nieuwe reclamecampagne voor Les Carrières de la Pierre Bleue Belge

Momenteel worden we in de media overweldigd door beelden. Het volstaat inderdaad om enkele tijdschriften gewijd aan decoratie open te slaan om zich daarvan rekenschap te geven. Bijgevolg zullen we voor onze nieuwe reclamecampagne niet meer onze toevlucht nemen tot de gebruikelijke foto's van verwezenlijkingen in blauwe hardsteen, maar tot meer gedurfde reclame die inspeelt op sleutelwoorden en de rode kleur die steeds maar prominenter wordt in onze communicatie.

Sinds de maand april werd een reeks van vijf advertenties opgenomen in verscheidene Belgische tijdschriften die met als hoofdthema "life style" (Déco Idées, Décors, Tu bâtis, je rénove, Casas, La Libre Essentielle, Standaard Magazine, De Morgen Magazine), maar ook enkele architectuurtijdschriften (A+ en Abstract). Wij hebben de nadruk gelegd op de Nederlandstalige publicaties om ons merk in het noorden van het land nog beter te doen kennen.

Het doel van deze campagne is de lezer nieuwsgierig te maken en door te verwijzen naar onze website (
www.pierrebleuebelge.be) waar hij niet alleen de reclamecampagne terug zal vinden, maar vooral alle informatie over de Belgische Blauwe Hardsteen (foto's van verwezenlijkingen, lijsten van verkopers en steenhouwers en technische informatie...).

Vanaf september 2007 zult u een nieuwe reeks reclamecampagnes kunnen ontdekken in dezelfde media.
Wij komen er nog op terug…


Resultaten van de wedstrijd

Onze quiz ter gelegenheid van Batibouw heeft met bijna 8000 deelnemers veel succes gekend. Deze quiz die ook te vinden was op onze nieuwe website, bestond uit het zo snel mogelijk herkennen van schaduwbeelden van cult-designvoorwerpen.

De gelukkige winnaars van deze wedstrijd zijn Grégory Dermine uit Moeskroen en Abbes Abdel Kader uit Lessines die uitblonken door hun kennis inzake design, maar vooral door hun snelheid. Ze boekten de beste scores en hebben beide een illy-espressomachine in de wacht gesleept.

Nog eens een dikke proficiat voor Grégory en Abbes en dank aan alle deelnemers…Heraanleg in blauwe hardsteen van de speelplaats van het IEPS te Doornik

In het IPES (Institut Provincial d'Enseignement Secundaire – Provinciale middelbare school) van Tournai was de vloerbedekking van de speelplaats dringend aan vernieuwing toe.

De prachtige neoklassieke architectuur van de gebouwen uit 1840 vroeg om een renovatie met gebruik van een edel materiaal zoals de Belgische Blauwe Hardsteen, zelfs al bleken de kosten hoger te zijn dan van een eenvoudige vloerbedekking in betonnen plavuizen.


Om die reden werd de betegeling binnen de zeshoeken uitgevoerd met vloertegels van 30 x 30 cm in Belgische Blauwe Hardsteen, mechanisch gehouwen op de oude wijze. De randen van de zeshoeken werden uitgevoerd in gefrijnde tegels Belgische Blauwe Hardsteen van 40x40 cm. De betonblokken rond de beplante zones en de oude rookkamer werden op het juiste niveau gebracht en eveneens bedekt met tegels in Belgische Blauwe Hardsteen met "geslepen" afwerking.


De vloerbedekking in het voorportaal werd hersteld met behulp van "Patrimonium"-tegels in Belgische Blauwe Hardsteen, schuin geplaatst met doorlopende voegen.

Een systeem voor het opvangen van het water met behulp van goten met rooster werd aangebracht in het laagste deel van de speelplaats en aan het rioleringsnet aangesloten.

Rond de magnifieke wilg werd een amfitheater aangelegd met een grasmat in diverse niveaus en steunmuren in breuksteen zodat de leerlingen zich er heerlijk kunnen ontspannen tijdens de speeltijd.

Tot slot zullen sfeerverlichtingstoestellen en over de hele speelplaats in de grond ingebouwde spots, de zij-ingangsdeuren, de kapel, de fontein en de beplanting letterlijk in het licht kunnen stellen.


Réalisaties

   
 


Suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen
via e-mail : news@pierrebleuebelge.be

Wenst u de informatiebrief niet meer te ontvangen, click hier: Ontschrijven

Als u er niet in slaagt deze informatiebrief behoorlijk te lezen,
raadpleeg dan de cliquant ici

 
   


Les Carrières de la Pierre Bleue Belge SA
Chemin des Carrières, 1 - 7063 Neufvilles
www.pierrebleuebelge.be


Tel. +32 (0)67 / 34 68 00
Fax: +32 (0)67 / 34 68 01 news@pierrebleuebelge.be