Informatiebrief 12
                       
FEBRUARI 2009
 
  Hoofdartikel: Batibouw 2009
Wedstrijd : Belgische Blauwe Hardsteen in de Tuin
Nieuwe brochures
Bois & Habitat
   


Hoofdartikel - Batibouw 2009

Batibouw 2009.  Kom even langs!

Voor de dertiende keer op rij laten de Carrières de la Pierre Bleue Belge zich op de beurs Batibouw zien.

Etienne Binard, designer, heeft onze stand opgevat als een knus interieur.  De blauwe hardsteen wordt er in een “familiale” sfeer in de kijker geplaatst.  Alle aandacht gaat naar de warme harmonie tussen hardsteen en hout.

Een claustra in blauwe hardsteen springt bij het naderen van de stand in het oog.  Het motief van de opengewerkte wand in blauwe hardsteen is een creatie van Alice Pilastre, een jonge artieste van La Cambre.  Die claustra sluit de ruimte af zonder op de stand het contact met de buitenwereld te verliezen en toont hoe origineel een creatie met blauwe hardsteen wel kan zijn.  Enkele maanden geleden zijn we met de hulp van Yves Voglaire, industrieel ontwerper, de designweg ingeslagen op zoek naar de ontwikkeling van nieuwe producten.  Wie een bezoek aan onze stand brengt, kan al dat nieuws met eigen ogen ontdekken : de claustra en de Ligne Bleue een waaier aan zeer eigentijds parket in blauwe hardsteen dat geïnspireerd is op de klassiekers onder de houten parketvloeren.

Het voltallige commerciële team van de Carrières de la Pierre Bleue Belge staat ter uwer beschikking op de stand (212) in paleis 6.  Op vrijdag 27 februari wordt van 18 uur tot 21 uur een cocktail aangeboden.  Het zou ons verheugen u daar te mogen begroeten of opnieuw te ontmoeten.

   
   


Wedstrijd : Belgische Blauwe Hardsteen in de Tuin

In het kader van de komende beurzen – Batibouw en Bois et Habitat 2009 – lanceren de Carrières de la Pierre Bleue Belge de eerste editie van hun wedstrijd met dit jaar als titel: Belgische Blauwe Hardsteen in de Tuin. Een mooie titel voor een actie waarbij de gelukkige winnaar 3000 euro blauwe hardsteen in de wacht kan slepen.

Nieuwe ideeën spruiten voort uit de tijdgeest en iedereen kan ze aanbrengen. Daarom richten de Carrières de la Pierre Bleue Belge zich vandaag in het bijzonder tot de particulier die over een groen plekje beschikt dat hij wil inrichten, in de stad of op het platteland. Niets beter in de tuin dan een stevige steen om ook bij regen en sneeuw een stevige steun te hebben, in de vorm van een kronkelig padje, een Japanse stapsteen die perfect overgaat in het gras, een pad om veilig een visvijver te doorkruisen.

Wie is de ideale kandidaat?

Elke vindingrijke man of vrouw die zijn of haar groene hoekje wil aanleggen met tegels, harde korststeen of plaveitjes... Vindingrijkheid, creativiteit, en zelfs stoutmoedigheid zijn de sleutelwoorden van deze wedstrijd die zich echt richt tot Jan en alleman! Dit is dus een wedstrijd die voor iedereen openstaat en waarbij vooral gelet zal worden op de originaliteit van de ingediende voorstellen. Stuur ons uw ideeën aan de hand van een eenvoudige schets en een korte beschrijving plus enkele foto's van de bestaande toestand van uw tuin.

Waarom een dergelijke wedstrijd lanceren ?, vraagt u zich misschien af. Wel, om de particulier te doen nadenken over andere manieren om steen te gebruiken, om blauwe hardsteen de kans te geven een plaatsje te bemachtigen in de tuin in andere vormen dan bijvoorbeeld de klassieke terrastegels van 30x30. Blauwe hardsteen kan verzaagd, gebroken of gespleten worden. De formaten kunnen harmonieus afgewisseld worden of "botsen". De afwerkingen kunnen spelen met de seizoenen en uitdagingen niet uit de weg gaan, allemaal redenen om uw hart op te halen met Belgische blauwe hardsteen om zo een origineel project te creëren voor een speciale tuin, de uwe.

De laureaat van de wedstrijd zal de door hem of haar gewenste stenen krijgen voor een maximumbedrag van 3000 euro als een fantastische beloning voor zijn of haar creativiteit. Het principe is eenvoudig, hoe origineler uw ontwerp, hoe hoger uw kansen!

Om het wedstrijdreglement en de nodige formulieren te downloaden, en voor alle technische informatie over Belgische blauwe hardsteen, zie www.pierrebleuebelge.be

Om u in te schrijven, een vraag te stellen en uw dossier te versturen: slechts 1 adres: tuin@pierrebleuebelge.be

   
     up
   
   


Nieuwe brochures

De Carrières de la Pierre Bleue Belge heeft twee nieuwe brochures uitgewerkt.

De brochure over de Belgische blauwe hardsteen in de tuin is bestemd voor iedereen.  Alle mogelijke buitentoepassingen van de blauwe hardsteen worden er in voorgesteld (terrassen, trappen, opritten, muurtjes, zwembaden, dekstenen, …).

In de brochure over de Belgische blauwe hardsteen in de stad worden recente topprojecten van stadsvernieuwing in de spots gezet (het nieuwe station Luik-Guillemins, het hart van de stad Valenciennes, de Cité du Design in Saint-Etienne, het gerechtsgebouw in Antwerpen en Brussels Airport).  Vijf success stories, die architecten, projectontwikkelaars of aannemers van wegeniswerken (opnieuw) kennis laten maken met het gebruik van blauwe hardsteen in de stad.

De brochures zijn op verzoek beschikbaar op onze stand of in een PDF-formaat via onze website.

   
     up
   
   


Bois & Habitat

Eind maart neemt de Carrières de la Pierre Bleue Belge deel aan de beurs Bois & Habitat in Namen.  Op die beurs waar alles rond “hout” draait, wordt de aandacht toegespitst op duurzaam wonen.

De Belgische blauwe hardsteen is een natuurlijk product van eigen bodem dat in de architectuur perfect met hout samengaat.  Het is een ecomateriaal dat in sociaal verantwoorde omstandigheden geproduceerd wordt en dat kandidaat-bouwers die achter ecologische en ethische criteria staan, aanspreekt.

Praktische informatie :
Stand n° 1 G 82
Namen Expo van 27 tot en met 30 maart.
Meer informatie op www.bois-habitat.com

   
     up
   
 


Suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen
via e-mail : news@pierrebleuebelge.be

Wenst u de informatiebrief niet meer te ontvangen, click hier: Ontschrijven

Als u er niet in slaagt deze informatiebrief behoorlijk te lezen,
raadpleeg die dan hier

 
   


Les Carrières de la Pierre Bleue Belge SA
Chemin des Carrières, 1 - 7063 Neufvilles
www.pierrebleuebelge.be


Tel. +32 (0)67 / 34 68 00
Fax: +32 (0)67 / 34 68 01 news@pierrebleuebelge.be