Informatiebrief nr 1
                       
Maart 2006
 
  Hoofdartikel
Batibouw 2006 : een grand cru!
Realisatie : de Boerderij van Biéreau te Louvain la Neuve
   


Hoofdartikel

Na de elektronische verzending van onze wensen en onze uitnodiging voor Batibouw 2006, sturen wij u vandaag onze Informatiebrief.

Nieuws van de Carrières de la Pierre Bleue Belge, reportages over bouwplaatsen, onderhoudstips, praktische informatie over onze producten, speciale evenementen… dit zijn de thema's die onze Communicatiecel in samenwerking met de commerciële afdeling wenst aan te snijden, niet alleen voor u maar ook met u. Als u bijgevolg suggesties heeft, aarzel dan niet ons die op te sturen naar het volgende adres: news@pierrebleuebelge.be.

Naast deze informatiebrief die u elk trimester zal ontvangen, heeft de Communicatiecel van de Carrières de la Pierre Bleue Belge nog andere projecten in petto! Wij hebben bijvoorbeeld op het internet de website www.tellierdespres.be aangemaakt, speciaal gewijd aan de toekomstige opening van onze nieuwe steengroeve (zie Informatiebrief nr. 0). Een gebeurtenis die zich niet snel zal herhalen in Wallonië!

In deze 1e Informatiebrief kan u een aantal foto's zien van onze receptie van 3 maart, ter gelegenheid van Batibouw 2006.

Het tweede thema dat aangesneden wordt in dit nummer is het project van de renovatie van de Boerderij van Biéreau te Ottignies-Louvain-la-Neuve. In dit project, dat eind 2005 afliep, ligt de nadruk op de integratie van "ruw gezaagde blauwsteen" in ons erfgoed. "Ruw gezaagd" verdient beslist een plaatsje in onze hedendaagse afwerkingen. Aan u om te oordelen!

Wij hopen u vanaf juni terug te ontmoeten voor nieuwe informatie met onder andere een Waalse enquête en een Vlaamse bouwplaats!

   
   


Batibouw 2006 : Een grand cru!

370.000 bezoekers; de meesten met concrete plannen

Receptie aan de Galerij van de Belgische Blauwe Hardsteen op 3 maart 2006

Dit jaar heeft de volledige familie Abraham u onthaald op de cocktailparty van de Pierre Bleue Belge SA om aan te tonen dat La Pierre Bleue Belge ® een grote familietraditie heeft.

Onze partners die het meest begeesterd zijn door blauwsteen waren aanwezig op dit jaarlijkse rendez-vous, dat vooral een ideale gelegenheid is om een avond lang de professionele bekommernissen even aan de kant te schuiven of gewoon om een gezicht op een stem te plakken...

Nieuw voor 2006 – De Patrimonium Plavei, die werd voorgesteld op het hellende vlak aan de ingang van onze galerij van La Pierre Bleue Belge®, voor een hedendaagse uitbreiding van het toepassingsgebied: van de wegenbouw naar het interieur...

   
     up
   
 

Realisatie : de Boerderij van Biéreau te Louvain la Neuve

Belgische Blauwsteen "ruw gezaagd", een volwaardige afwerking.

De restauratie van de Boerderij van Biéreau te Ottignies – Louvain-la-Neuve

De Boerderij van Biéreau te Louvain-la-Neuve kreeg bij de oprichting van de campus een culturele muzikale bestemming. Deze functie werd opgenomen in het programma voor de restauratie van de schuur en de zuidwestvleugel, toevertrouwd aan het bureau A R C SPRL uit Louvain-la-Neuve.

De integratie van de Pierre Bleue Belge ® heeft het mogelijk gemaakt om een beschermd erfgoed op te waarderen door een subtiel contrast van materialen en kleuren.

Contrast Pierre Bleue Belge ® – hout

Het gebint dat steunt op cilindrische betonnen sokkels kreeg een nieuw uitzicht door een bevloering in Pierre Bleue Belge ®.

Contrast Pierre Bleue Belge ® – baksteen

In deze nieuwe concertzaal doet de Pierre Bleue Belge ® de ruimte oplichten en vormt een speels contrast met de rode kleur van de baksteen van de bijna blinde muren.

De "ruw gezaagde" uitvoering doet de vloer schitteren via een geometrische ton-sur-ton van de blauwsteen.

Spel van formaten door de uiteenlopende lengten

Het kunstig samengestelde verband zorgt voor een hedendaags ritme in deze 17e eeuwse omgeving.

De uitvoering "ruw gezaagd" doet op zijn kousenvoeten haar intrede in ons erfgoed, maar laat zich meteen opmerken als een zeer geslaagde en gesmaakte, kwalitatief hoogstaande afwerking….

   
     up
   
 


Suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen
via e-mail : news@pierrebleuebelge.be

Wenst u de informatiebrief niet meer te ontvangen, click hier: Ontschrijven

Als u er niet in slaagt deze informatiebrief behoorlijk te lezen,
raadpleeg dan de cliquant ici

 
   


Les Carrières de la Pierre Bleue Belge SA
Chemin des Carrières, 1 - 7063 Neufvilles
www.pierrebleuebelge.be


Tel. +32 (0)67 / 34 68 00
Fax: +32 (0)67 / 34 68 01 news@pierrebleuebelge.be