Informatiebrief nr 25
                       
FEBRUARI 2014
 
  Saint-Nicolas-Lez-Arras
Dag van de Openbare Ruimte, kom ons bezoeken!
Investeringen
Agenda

   


Eerst en vooral bieden we nog onze allerbeste wensen aan voor 2014! Wij wensen u een jaar boordevol mooie plannen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Graag maken wij ook van deze gelegenheid gebruik om u te laten weten dat wij alles in het werk zullen stellen om u als klant optimaal tevreden te stellen. Wij zijn altijd bereid naar uw suggesties en/of vragen en deze dan nadien met u te bespreken. In deze tijden van harde concurrentie is één van onze grootste doelstellingen ons zo goed mogelijk ten dienst te stellen van onze klanten voornamelijk steenhouwers maar tevens de sector “kwaliteitsvolle architectuur”. Deze sector ligt ons echter nauw aan het hart en hopen dat er een klimaat van stabiliteit en wederzijds vertrouwen zal blijven heersen. 

De voltooiing van een mooie werf (stadsinrichting in Saint-Nicolas-lez-Arras) en onze deelname aan de beurs ‘Dag van de Openbare Ruimte’ in Brussel kenmerken de start van dit nieuwe jaar. Ook zal de ingebruikname van nieuwe productieapparatuur om nog beter op de vraag van de markt te kunnen inspelen een belangrijke rol spelen.

Veel leesgenot!

Saint-Nicolas-lez-Arras, Belgische Blauwe Hardsteen ten dienste van de creativiteit

De komst van de winter markeert de voltooiing van een mooie werf en de start van een nieuw avontuur: voor de creatie van de wijk ‘Nouvelles Résidences’ in Saint-Nicolas-lez-Arras (Nord-Pas-de-Calais) werd er voor Belgische Blauwe Hardsteen een hoofdrol weggelegd.

Deze nieuwe wijk aan de rand van de stad, dicht bij Arras, bestaat uit een sociaal-cultureel centrum en diverse meergezinswoningen rond twee nieuwe pleinen: de Place Chanteclair en de Place du Marché. Bij de creatie van zijn ontwerp werd door landschapsarchitect Pascal Fischer (Agence Odile Guerrier) blauwe hardsteen op een originele manier verwerkt.

Op de Place Chantelair die ontworpen werd om uit te groeien tot een ontmoetingsplaats, bevindt zich centraal een fontein of een ‘reusachtige geul’ van hardstenen flagstones in diverse afwerkingen (gevlamd, gebouchardeerd, ruw gezaagd) die samen een motief vormen dat aan de vertakkingen van een boom doen denken. Het bedrijf V.P.N. (Voirie Pavage du Nord) heeft de tijdrovende plaatsing van de onregelmatige elementen op uiterst professionele wijze uitgevoerd.  

Aan het andere einde van een belangrijke as, de rue Médionalaise, verrijst de Place du Marché. Zoals zijn naam al doen vermoeden, zal op dit plein de wekelijkse markt plaatsvinden. De bestrating bestaat hier hoofdzakelijk uit slipvaste gebouchardeerde tegels, een echte klassieker en dit werd in het verleden al ruimschoots bewezen. Het plein wordt doorkruist door twee brede lanen afwisselend bestraat met gekloven en ruw gezaagde plaveien. Architect Pascal Fischer vindt dit een ideaal modern legpatroon wat hij ook eerder al had gebruikt voor de werf “Quartier de l’industrie” in Maubeuge. Deze werf werd een tiental jaar geleden met onze producten gerealiseerd en evolueert trouwens perfect.    

Maubeuge, « Quartier de l’industrie », 10 jaar later 

Deze mooie werven zijn het levende bewijs van de mogelijkheden dat blauwe hardsteen te bieden heeft voor originele en vooral duurzame stadsinrichtingen van hoge kwaliteit.

« Nouvelles Résidences » (Saint Nicolas lez Arras):
Architect: Pascal Fischer (Agence Odile Guerrier)

Aannemers: EUROVIA (Mazingarbe) en V.P.N.
 
Producten in Belgische Blauwe Hardsteen: 3000 m2 tegels (gebouchardeerd, gezaagd, gekloofd) en 124 bolders.

« Quartier de l’Industrie » (Maubeuge) :
Architect: Agence Odile Guerrier
Aannemers: S.C.R.E.G. en INOVERT
Producten in Belgische Blauwe Hardsteen: 2000 m2 gezaagde en gekloofde plaveien, trappen, banken...
   
     up
   
   


Dag van de Openbare Ruimte, kom ons bezoeken!
 

Op 5 en 6 februari 2014 neemt Les Carrières de la Pierre Bleue Belge N.V. deel aan de beurs “Dag van de Openbare Ruimte” (Journées de l’Espace Public) in Brussels Expo (Paleis 3).

Deze beurs richt zich tot professionals op het vlak van stadsinrichting, beleidsvoerders en andere ambtenaren bij lokale of regionale overheden. De bezoekers uit de private sector zijn vooral landschapsarchitecten, studiebureaus, planologen, studenten en iedereen die beroepsmatig in ruimtelijke ordening is geïnteresseerd.

Wij zullen er onze bestratingsproducten voorstellen en in het bijzonder onze nieuwe afwerking SPUNTATO, die uitermate geschikt is voor stads- en landschapsinrichtingen. Dit product is ontwikkeld als antwoord op de vraag naar een meer gestructureerde afwerking die er ruw en natuurlijk uitziet. Deze afwerking biedt een hele reeks voordelen. Haar oppervlak is slipvast en ze leent zich voor tal van toepassingen (treden, wandelpleinen, trottoirs, fonteinen enz.). Ze is diverse formaten en diktes verkrijgbaar.

Afspraak op onze stand (nr. 5.08)? Wij kijken er al naar uit om u terug te zien. Tijdens de nocturne op woensdagavond krijgen al onze contacten een glaasje aangeboden (17-21 uur).

Tijdens de beurs wordt ook een goed gevuld lezingenprogramma aangeboden. Steunpunt Straten, het kenniscentrum voor de publieke ruimte, staat in voor de organisatie van deze lezingen. Francis Tourneur van de vzw Pierres & Marbres de Wallonie zal er op 6 februari van 15 tot 15.45 uur een lezing over natuursteen in de publieke ruimte geven.

Praktische informatie:
Dag van de Openbare Ruimte
Brussels Expo - Paleis 3 - Stand 5.08
Openingsuren: woensdag 5 februari van 10 tot 21 u en donderdag 6 februari van 10 tot 17 u
Meer informatie en gratis inschrijving op:
http://www.openbareruimte.be.

   
     up
   
   


Investeringen

Het jaar 2013 is bij Les Carrières de la Pierre Bleue Belge N.V. gekenmerkt door aanzienlijke investeringen. Zo heeft ze machines aangekocht voor haar diverse ontginningssites (laders van het merk Caterpillar, een nieuw energiezuiniger pompstation voor het bemalingswater enz.).

Voor wat de vervaardiging van afgewerkte producten betreft, worden momenteel op de site van Le Clypot nieuwe krachtige machines geïnstalleerd om de productiviteit en de flexibiliteit in de sector van de bewerkte producten op te drijven. Dankzij een nieuwe productielijn voor boordstenen ‘Borline (C.E.B)’ en een nieuwe zaaglijn zal het bovendien mogelijk worden om de levertermijnen voor tal van producten aanzienlijk in te korten.

   
     up
   
   


Agenda

Dag van de Openbare Ruimte / Journées de l'Espace Public : Brussels Expo - Openingsuren : woensdag 5 februari van 10 tot 21 uur en donderdag 6 februari van 10 tot 17 uur - Paleis 3 - Stand 5.08 - Meer informatie en gratis inschrijving op www.openbareruimte.be

Stonesquare.be, een dorp van Belgische natuursteen op Batibouw en Bois & Habitat, in samenwerking met de vzw Pierres & Marbres de Wallonie :

Batibouw :we zijn tijdens de professionele dagen (20 en 21 februari 2014) aanwezig op de stand van Pierres & Marbres de Wallonie (Stand 6-310)- www.batibouw.be

Aanverwante evenementen: inhuldiging van stonesquare.be op 21 februari. Dag van de architectuurstudent: 26 februari.

Ecobuild Londen, ExCel (in samenwerking met AWEX): 4,5 en 6 maart 2014. Gratis inschrijving online op: : www.ecobuild.co.uk

Bois & Habitat (Namur Expo) 21-24 maart 2014. www.bois-habitat.be

Vakantiedagen in 2014: de groeve is gesloten op de volgende data: 21 april, 1,2,29 en 30 mei, 9 juni, van 14 tot 31 juli, van 1 tot 8 en 15 augustus, 10 en 11 november, van 23 tot 31 december.

   
     up
   
 


Suggesties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen
via e-mail : news@pierrebleuebelge.be

Wenst u de informatiebrief niet meer te ontvangen, click hier: Ontschrijven

Als u er niet in slaagt deze informatiebrief behoorlijk te lezen,
raadpleeg die dan hier

 
   


Les Carrières de la Pierre Bleue Belge SA
Chemin des Carrières, 1 - 7063 Neufvilles
www.pierrebleuebelge.be


Tel. +32 (0)67 / 34 68 00
Fax: +32 (0)67 / 34 68 01 news@pierrebleuebelge.be