Startpagina | Hulpbronnen | Actualiteit | Contact | Sitemap
De steen Realisaties Het netwerk Professionelen Het bedrijf
Troeven en voorstelling
Historiek
Kerncijfers
Virtueel bezoek van de steengroeven
Duurzame ontwikkeling
Vacatures en human resources
FR | NL | UK
Een steen op maat van
uw verbeelding
TUINBOORDSTENEN
ISBLOEMEN
Onthaal > Het bedrijf > Duurzame ontwikkeling > Individuele burger
Duurzame ontwikkeling Individuele burger

Duurzame ontwikkeling en de individuele burger.

Duurzame ontwikkeling is niet alleen de "zaak" van de overheid.

Duurzame ontwikkeling integreren in ons dagelijks leven als individuele burger komt neer op nadenken over onze consumptie- en investeringsgewoonten door de "3 pijlers" te integreren. Het gaat erover om de beste tussenweg te vinden tussen onze economische, ecologische en sociale belangen:

  • Economie: de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden. Is dit een goede aankoop? Op lange termijn? Biedt dit product kwaliteitsgarantie? Is het technisch goedgekeurd? Met een "historische garantie”: werd het vroeger al in mijn buurt gebruikt? Draagt het de CE-markering? Is het conform?

  • Maatschappij: de producten aanmoedigen die gunstig zijn voor het gebruik en het respect voor de mens (solidariteitsprincipe). Bevordert dit product het sociale leven, het gebruik rondom mij? Is het conform de mensenrechten? Speelt het een rol in het misbruik, de uitbuiting van mensen in het Zuiden?

  • Milieu: de producten aanmoedigen die het gunstigst zijn voor de gezondheid en het milieu. Werd dit product vervaardigd volgens gedetailleerde ecologische criteria, bijvoorbeeld volgens richtlijnen of decreten? Voert de producent een voluntaristisch duurzaam beleid? Geeft hij informatie over de ecologische gevolgen op basis van een levenscyclusanalyse (LCA)? Van waar komt het product? Wordt het plaatselijke geproduceerd? Is het mogelijk om het kopen van producten die een negatieve impact hadden op het milieu wegens onnodig transport, te vermijden?

Duurzame ontwikkeling
De grondslag
Individuele burger
De productie
Troeven
LCI
Gilles Perraudin. Architect.
"Zo biedt steen, het bouwmateriaal bij uitstek uit onze geschiedenis, zich door zijn kracht opnieuw aan als bouwmateriaal van de toekomst."    

Bronnen

   

© 2007 PIERRE BLEUE BELGE